Αθλητικά
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 00:30

Ομπράντοβιτς: «Λατρεύω την Αθήνα, κάποτε θα επιστρέψω»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο συνδρομητικό κανάλι της Nova, στο περιθώριο του αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο εκτιμά ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα.

 

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο συνδρομητικό κανάλι της Nova, στο περιθώριο του αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο εκτιμά ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα.

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρ, ο «Ζοτς» απάντησε ότι αυτό έγινε επειδή «είναι ένας φιλόδοξος σύλλογος με πολύ κόσμο, κάτι που ταιριάζει και σε μένα. Ήταν η καλύτερη επιλογή».

Ο Σέρβος τεχνικός παραδέχθηκε ότι «δεν θα είναι εύκολη η σεζόν γιατί μαζευτήκαμε αργά, έχουμε νέο προπονητή και πολλούς νέους παίκτες. Δεν υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη που να έφτασε αμέσως στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι σίγουρος πως αν συνεχίσουμε έτσι κάποια μέρα θα είμαστε στη θέση που θέλουμε. Στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε ταμείο».

Όσο για το αν άφησε τη σφραγίδα του στο ελληνικό μπάσκετ; «Στο σύγχρονο μπάσκετ είναι εύκολο να παρακολουθείς κάποιες καλές ομάδες, αλλά το θέμα είναι ότι κάθε ομάδα είναι διαφορετική και έχει άλλους παίκτες. Δεν είναι πάντα εύκολο να αντιγράφεις έναν τρόπο παιχνιδιού. Σίγουρα κάποιες ομάδες ήθελαν να παίξουν σαν τον δικό μου Παναθηναϊκό, αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό».

Για τον Παναθηναϊκό και τις διαφορές σε σχέση με τη δική του ομάδα απάντησε πως «έχουν αλλάξει πολλά, αφού συνεχίζουν μόνο τρεις παίκτες. Οι άλλοι είναι νέοι, υπάρχει νέο τεχνικό τιμ και νέες ιδέες αλλά η ομάδα συνεχίζει να παίζει καλά, έκανε εξαιρετική σεζόν, έκανε το νταμπλ και πήγε καλά στην Ευρωλίγκα. Και φέτος πάει καλά, είναι μια ομάδα με ξεκάθαρες ιδέες, πολύ καλή στην άμυνα και με ποιότητα στην επίθεση. Έχουν σαφή προσανατολισμό».

Όσο καλά και αν περνάει πάντως στην Πόλη, ο Ομπράντοβιτς δεν παύει να είναι ερωτευμένος με την Αθήνα και δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να το παραδεχθεί: «Λατρεύω την Αθήνα. Τη νιώθω σαν πόλη μου. Έχω πολλούς φίλους ακόμη εκεί. Είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα επιστρέψω».

Ο Σέρβος τεχνικός ρωτήθηκε και για το τι εννοούσε όταν είπε πριν φύγει από τον Παναθηναϊκό πως ήταν θέμα σεβασμού. «Δεν είναι ώρα να μιλήσω γι΄ αυτό. Δεν αλλάζω αυτό που είπα. Εκείνη τη στιγμή είπα αυτό που έπρεπε να πω», ήταν η απάντησή του.