Πολιτιστικά
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2004 19:40

Το Χόλιγουντ βγάζει Κέρι

Εκτός από τον κινηματογραφιστή Μάικλ Μουρ, και τους «συνήθεις υπόπτους» Σούζαν Σάραντον, Τιμ Ρόμπινς, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Μάρτιν Σιν και Μπεν Αφλεκ πολλοί καλλιτεχνες στις ΗΠΑ κάνουν τη δική τους προεκλογική εκστρατεία για να πείσουν τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζον Κέρι.

Την Πέμπτη, η Ντάνα Ριβ, χήρα του "Σούπερμαν" Κρίστοφερ Ριβ, υποστήριξε τον Κέρι σε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο. Την Τρίτη, ο πρωταγωνιστής του "Τιτανικού" Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος εμφανίζεται με μπλουζάκια υπέρ του Κέρι, πήγε στη Φλόριντα για να ενθαρρύνει τους φοιτητές να ψηφίσουν τον δημοκρατικό υποψήφιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η ηθοποιός Σάρον Στόουν του "Βασικού Ενστίκτου", άφησε τα πλατό για να πάει στην γενέθλιο πολιτεία, την Πενσιλβάνια, και να πείσει τις γυναίκες να ψηφίσουν Κέρι.

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ σχεδιάζει να πάει στα τέλη της εβδομάδας στο Κολοράντο για τον ίδιο λόγο. Ο τραγουδιστής Μπρους Σπρίνγκστιν ολοκλήρωσε πρόσφατα περιοδεία με τίτλο "Ψηφίστε για την αλλαγή" σε πολλές κρίσιμες για τις εκλογές πολιτείες μαζί με τους R.E.M. και άλλα συγκροτήματα.

Από την άλλη, ο Αρνολντ Σβαρτσενέιγκερ θα πάει στο Οχάιο λίγο πριν από τη 2α Νοεμβρίου για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του νυν προέδρου.

Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο