Τεχνολογία-Επιστήμη
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 14:52

Microsoft: Πρόσκληση προς φοιτητές και μαθητές για το Imagine Cup 2014

Τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό τεχνολογίας Imagine Cup της Microsoft, ο οποίος διοργανώνεται για 12η χρονιά, έχουν φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών.

Τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft, ο οποίος διοργανώνεται για 12η χρονιά, έχουν φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών.

Οι ελληνικοί τελικοί στις κατηγορίες Games, World Citizenship και Innovation θα πραγματοποιηθούν στις 30 Απριλίου. Για τη συμμετοχή σε αυτούς οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο imaginecup.com  μέχρι την 1η Απριλίου, να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής  και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στη διεύθυνση [email protected] μέχρι και την 15η Απριλίου.

Θα επιλεγούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση, προκειμένου να  κάνουν τις παρουσιάσεις τους στους ελληνικούς τελικούς. Αυτές οι ομάδες θα ενημερωθούν μέχρι και τις 20 Απριλίου για τον τρόπο παρουσίασης της ιδέας και της εφαρμογής τους στους κριτές.

Οι νικήτριες ομάδες (μία για κάθε κατηγορία – Games, World Citizenship, Innovation) θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς το Μάιο του 2014. Πάνω από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους ημιτελικούς, θα προκριθούν στους παγκόσμιους τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 29 Ιουλίου ως 1 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Σιάτλ.

Οι διαγωνιστικοί πυλώνες είναι τρεις: World Citizenship, Games και Innovation, με το πρώτο βραβείο σε κάθε κατηγορία να ξεπερνά τα 50.000 δολάρια.

Ειδικότερα οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

  • Games: Αφορά σε παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε Windows 8, Windows Phone ή με τη χρήση του Kinect SDK.
  • World Citizenship : Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα.
  • Innovation: Απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές.

Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες διαγωνισμούς, υπάρχουν και άλλοι online διαγωνισμοί, όπως δημιουργία εφαρμογής για Windows 8 και Windows Phone, Apps for Office Challenge, Visual Studio Online Boost.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ανακοινώνονται και άλλοι διαγωνισμοί.  Η λίστα βρίσκεται εδώ.