Πολιτική
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 15:50

Εβερτ: «Θράσος να κατηγορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ για την απογραφή»

«Χρειάζεται περιττό θράσος από ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν σήμερα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη δημοσιοποίηση της δημοσιονομικής απογραφής». Αυτό αναφέρει σήμερα σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ, τονίζοντας ότι οι τότε οικονομικοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει σήμερα να σιωπούν, αντί να επιχειρούν να μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. «Είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι που παρέδωσαν την ελληνική οικονομία σε αυτή την κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Έβερτ.

«Οι τότε οικονομικοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, και σήμερα υπόλογοι, προσποιούνται ότι δεν γνώριζαν ότι αργά ή γρήγορα οι ελεγκτές της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat) θα αποκάλυπταν στους εξαμηνιαίους ελέγχους που πραγματοποιούν, τα πραγματικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας», προσθέτει ο κ. Έβερτ και επισημαίνει:

«Η τότε κυβέρνηση του κ. Σημίτη λησμονεί δήθεν ότι στις 28 Ιανουαρίου του 2004, δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ο νόμος 3220, με το άρθρο 39 παρ. 18 του οποίου γινόταν μεταφορά 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (409 δισεκατομμύρια δραχμές περίπου) από τα έσοδα του 2004 στα έσοδα του 2003, για να καλύψει κατά τρόπο απαράδεκτο το τεράστιο έλλειμμα του 2003».