Πολιτική
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 16:39

Βουλή - Με τις καταθέσεις στρατιωτικών αρχίζουν την Τρίτη οι εργασίες της Εξεταστικής

Με τις καταθέσεις στρατιωτικών που είχαν διατελέσει πρόεδροι ή αντιπρόεδροι των Επιτροπών Μελέτης και αξιολόγησης των συμβάσεων για τους εξοπλισμούς, αρχίζει την Τρίτη τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά.

Από τους συνολικά 24 στρατιωτικούς που τελικά κλήθηκαν να καταθέσουν, οι έξι πρώτοι μάρτυρες την Τρίτη είναι οι: Τσιρογριάννης Νικόλαος, ταξίαρχος εν ενεργεία, Θειακός Γεώργιος, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, και Γιαννόπουλος Γεώργιος, συνταγματάρχης, οι οποίοι θα καταθέσουν το πρωί, καθώς επίσης οι Χατζηγιαννίδης Γεώργιος, αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία, Χαρβάλας Παναγιώτης, πρώην αρχηγός ΓΕΣ, και Βλάχος Γεώργιος συνταγματάρχης εν αποστρατεία.

Παράλληλα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να διαφωνούν, τόσο για τη σειρά κλήτευσης των υπολοίπων μαρτύρων, όσο και για τον αριθμότων μαρτύρων που πρέπει να κληθούν να καταθέσουν.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Τραγάκης, σχολιάζοντας σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3, τις βολές που δέχεται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο γενικός γραμματέας εξοπλισμών, Γιώργος Ζορμπάς, είπε ότι «ίσως μερικοί θέλουν να “φρενάρουν” τον Ζορμπά, γιατί τον φοβούνται και επιθυμούν να κλείσουν υποθέσεις».

«Τα κυρίαρχα πρόσωπα είναι οι πρώην υπουργοί και όχι ο κ. Ζορμπάς. Όλα τα άλλα είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εγώ αυτήν την προσπάθεια θα την σταματήσω όσο μπορώ», υπογράμμισε ο κ. Τραγάκης.