Κοινωνία
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 09:09

Η ατζέντα της Τετάρτης

Η ατζέντα της Τετάρτης, 22 Ιανουαρίου 2014.

12:00 (τοπική ώρα) Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα μιλήσει στις Βρυξέλλες, στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στις 15:00 (τοπική ώρα), θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα απαντήσει σε ερωτήσεις Ευρωβουλευτών. Η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

12:00 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί διαδοχικά τους νέους Πρέσβεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. Sultan Mohammed Majed Al Ali, του Βασιλείου της Ταϋλάνδης κ. Joopmpol Manaschuang και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zou Xiaoli, οι οποίοι θα επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους.  

12:00 Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζει τις εφαρμογές του προγράμματος «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» (Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη, ηλεκτρονικές πληρωμές, αιτήματα καθημερινότητας, παρακολούθηση του προϋπολογισμού σε πραγματικό χρόνο κ.ά.), που αναπτύσσονται στο δήμο Αθηναίων. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63) και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.   

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, θα βρίσκεται στο Παρίσι από τις 22 έως και τις 24 Ιανουαρίου.

Σήμερα στις 17.00, θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Τη διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια θα επισκεφθεί ο Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Σβόμποντα θα συναντηθεί το πρωί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργο Ανωμερίτη και επιτελικά στελέχη του ΟΛΠ ΑΕ, ενώ στις 11:15 θα συναντηθεί χωριστά με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ).

Στο Μοντρέ της Ελβετίας μεταβαίνει την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου, με την οποία θα εκκινήσει η Διάσκεψη της Γενεύης για τη Συρία (Γενεύη ΙΙ).