Πολιτική
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2004 14:00

Γ. Παπανδρέου: Στόχος να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη την αναπτυξιακή της ταυτότητα

Τη δέσμευση ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη την αναπτυξιακή της ταυτότητα, με ένα σύγχρονο, νέο και δυναμικό πρόσωπο, ανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του εξερχόμενος από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στη συμπρωτεύουσα.

«Η Θεσσαλονίκη πάντα ήταν στην εμπροσθοφυλακή του έθνους, της χώρας μας και με τη δυναμική της σήμερα μπορεί να γίνει ένα πρότυπο πόλης. Προς Θεού όχι στην προσπάθεια μίμησης της Αθήνας, αλλά να έχει τη δική της αναπτυξιακή ταυτότητα. Μια ταυτότητα που συνδυάζει ακριβώς την παράδοση την πολυπολιτισμική, την παράδοση ενός κέντρου στα Βαλκάνια, κέντρου ειρήνης, συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη μεγάλη πρόκληση της ΕΧΡΟ 2008: «Μεγάλο στοίχημα και πρόκληση είναι η EXPO του 2008 για την οποία έχουμε δουλέψει και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με εντατικούς ρυθμούς. Αλλά θέλω να πω ότι και εγώ προσωπικά θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε αυτή την αναπτυξιακή ταυτότητα που ζητάει η Θεσσαλονίκη, να την πετύχουμε. Με ένα σύγχρονο, νέο και δυναμικό πρόσωπο. Χρόνια πολλά σε όλους», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.