Πολιτική
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2004 15:16

Η κυβέρνηση δεν θα ανεβάσει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά - Δριμεία απάντηση Αθανασάκη

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Ειδικότερα ο κ. Αντώναρος σημείωσε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους.

Εν τω μεταξύ επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, κάνοντας λόγο για κινδύνους λόγω της εγκατάλειψης από την κυβέρνηση της στρατηγικής που είχε διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

«Υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια συγκεκριμένη στρατηγική της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Υπήρχε επίσης συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο είχε διαμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ελσίνκι. Η κυβέρνηση έχει απεμπολήσει το πλαίσιο αυτό έως τώρα. Το έχει εγκαταλείψει και όπως τόνισε και χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται τώρα σε μια θέση όπου κινδυνεύει να κινείται ως εκκρεμές από την παραίτηση στην όξυνση», σημείωσε ο κ. Αθανασάκης.

Πηγή Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων