Κόσμος
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2004 16:17

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν την Επιτροπή Μπαρόζο

Οι ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν την Επιτροπή Μπαρόζο αν δεν υπάρξει αλλαγή χαρτοφυλακίου του Ρ. Μπουτιλιόνε. Αυτό δήλωσε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Κομισιόν, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Καθοριστική στη διαμόρφωση της θέσης μας» -τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου- «υπήρξε η ακρόαση στα θέματα Ασφάλειας, Δικαιοσύνης και Πολιτικών Ελευθεριών. Οι δηλώσεις του κ. Μπουτιλιόνε έθιξαν τον πυρήνα των αξιών μας γιά την Ευρωπαϊκή Κοινωνία που θέλουμε να οικοδομήσουμε με αλληλεγγύη, ανοχή και χωρίς διακρίσεις», τόνισε.

Απευθυνόμενη στη συνέχεια στον παρευρισκόμενο πρόεδρο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε: «Κύριε Μπαρόζο, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Εάν δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή χαρτοφυλακίου του κ. Μπουτιλιόνε θα καταψηφίσουμε την Επιτροπή σας».

«Αναφερθήκατε στον κίνδυνο θεσμικής κρίσης. Θέλω να σας επισημάνω οτι η άσκηση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προβλέπει η Συνθήκη δεν δημιουργεί κρίση, αλλά αποτελεί έκφραση δημοκρατικής θεσμικής λειτουργίας. Η ευθύνη πλέον είναι δική σας. Εχετε ακόμα τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα να δώσετε θεσμικό και πολιτικό διέξοδο στην κατάσταση που δημιουργήθηκε. Να αναθέσετε σε άλλο μέλος της Επιτροπής το χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης και των Πολιτικών Ελευθεριών και να αποδείξετε οτι υπολογίζετε το Κοινοβούλιο και ανταποκρίνεστε στην ανησυχία και στις ευαισθησίες της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης», κατέληξε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων