Πολιτική
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2004 16:37

«Στήριξη ευρωπαϊκής Τουρκίας, χωρίς να κλείνουμε τα μάτια σε τίποτα»

ΔΥΟ προφορικά διαβήματα έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών για τις πρόσφατες παραβιάσεις στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, χωρίς όμως να «κλείνει τα μάτια σε τίποτα».

ΔΥΟ προφορικά διαβήματα έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, χωρίς όμως να «κλείνει τα μάτια σε τίποτα». Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, δήλωσε ότι η χώρα του θα αρνηθεί κάθε εναλλακτική λύση όσον αφορά την πλήρη ένταξή της, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η διαδικασία ένταξης μπορεί να είναι μακροχρόνια http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/26/973387.htm .

Εκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) ζητά με επιστολή του στον υπουργό Εξωτερικών ο Συνασπισμός http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/26/973398.htm . Αίτημα που υπέβαλε και η συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθεί η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα στα ελληνοτουρκικά http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/26/973426.htm .

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδας, η κυβέρνηση παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος. Η κυβέρνηση κινείται ως εκκρεμές, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/26/973427.htm .