Πολιτική
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 12:42

Ψήφος μέσω ΕΛΤΑ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να ψηφίσουν ταχυδρομικώς μέσω ΕΛΤΑ έχουν οι Aμερικανοί πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, εν όψει των εθνικών εκλογών της 2ας Νοεμβρίου 2004 για την ανάδειξη του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και γρήγορη διακίνηση της εκλογικής αλληλογραφίας των αμερικανών πολιτών που ζουν στη χώρα μας, σε συνεννόηση με τα Ταχυδρομεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι αμερικανοί πολίτες που διαμένουν στη χώρα μας έχουν τη δυνατότητα να ταχυδρομούν τους ειδικούς φακέλους με τα ψηφοδέλτια, που έχουν εφοδιαστεί από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, είτε ως απλά αντικείμενα είτε ως συστημένα για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι, τη δυνατότητα να ψηφίσουν έχουν οι αμερικανοί πολίτες, εφόσον έχουν έγκαιρα εγγραφεί στους Εκλογικούς Καταλόγους της Πολιτείας τους και προμηθευτεί το σχετικό εκλογικό υλικό.

Για την έγκαιρη επίδοση των ψηφοδελτίων στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα των ΗΠΑ συνιστάται η ταχυδρόμηση των ψηφοδελτίων να γίνει έως και την Παρασκευή 29.10.2004.