Πολιτική
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 16:39

Ο Χ. Παπουτσής ανταπαντά στην επίθεση Αντώναρου

Αμεση ήταν η απάντηση του Συντονιστή Παραγωγής & Εμποριου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Παπουτσή, στον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βαγγέλη Αντώναρο http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/27/973816.htm .

«Δεν θα απαντήσω στις ύβρεις και τους χυδαίους υπαινιγμούς του κ.Αντώναρου, που δεν τιμούν το ρόλο του ως εκπροσώπου της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο κ. Παπουτσής.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή ο λόγος της προσωπικής επίθεσης που δέχθηκε από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, «είναι η συνειδητοποίηση του βάρους της ευθύνης που ανέλαβε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, με την πλήρη υποστήριξη του Πρωθυπουργού, για να αρνηθεί την απόφαση-πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών για τις “ποινικές κυρώσεις σε όσους προκαλούν θαλάσσια ρύπανση” που υποστηρίχθηκε από 22 χώρες της Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπουτσής, «από χθες, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης κριτικής της διεθνούς κοινότητας».

«Στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης η Ελλάδα ταυτίστηκε με τους υπαίτιους των περιστατικών ρύπανσης των θαλασσών», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «προφανώς η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται, απολαμβάνοντας τις ευχαριστίες εκείνων που παραδοσιακά αντιδρούν έντονα σε ένα αυστηρό πλαίσιο κυρώσεων για τη ρύπανση της θάλασσας».

«Είναι προφανές ότι, η κυβέρνηση της ΝΔ αρκέστηκε στην υποστήριξη των συμφερόντων ενός μέρους των εφοπλιστών, εκείνων που επιδιώκουν το κέρδος χωρίς ίχνος ευθύνης απέναντι στις κοινωνίες, τους λαούς, αδιαφορώντας για το θαλάσσιο περιβάλλον, τις οικονομικές και οικολογικές επιπτώσεις που προκαλεί η καταστροφή του», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Παπουτσής.