Πολιτική
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 17:52

Αθανασάκης: Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει το χειρότερο απολογισμό οκταμήνου

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχουν τον χειρότερο απολογισμό οκταμήνου, από κάθε άλλη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής περιόδου. Και σήμερα ο Πρωθυπουργός περιορίζεται στην επανάληψη εξαγγελιών που συνεχώς μετατίθενται σε βάθος χρόνου. Συνεχίζει να επιρρίπτει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, στην οποία, ως γνωστόν, πάντα της “φταίει κάποιος άλλος”».

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ.

Ο κ. Αθανασάκης κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για «επίδειξη ωραίων λόγων» προκειμένου «να καλύψει την οδυνηρή πραγματικότητα ενός ανύπαρκτου κυβερνητικού έργου και την παραγραφή των προεκλογικών εξαγγελιών του με πρόσχημα την περιβόητη δήθεν απογραφή».

Όσον αφορά τις «προσφιλείς» - όπως τις χαρακτηρίζει- αναφορές του Πρωθυπουργού στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η αξιοκρατία βάλλεται καθημερινά από την επέλαση του κομματισμού σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ για τη διαφάνεια περιμένουμε τις προτάσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες, διαρκώς μετατίθενται από μήνα σε μήνα».