Πολιτική
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2004 11:43

O Θ. Ρουσόπουλος για την επίθεση εναντίον λεωφορείων των ΜΑΤ

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη σημερινή επίθεση από την οποία ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος για την έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού με στόχο λεωφορεία των ΜΑΤ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/29/974171.htm .

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να πλήξει το αίσθημα ασφάλειας που απολαμβάνουν οι πολίτες, δεν θα ανεχθεί προκλήσεις κατά της Δημοκρατίας. Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν διεξοδικά την υπόθεση προκειμένου να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, «σήμερα, 29-10-2004 και ώρα 07:04, στην αερογέφυρα της οδού Πέτρου Ράλλη που βρίσκεται στη διασταύρωση με την οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Ρουφ, σημειώθηκε έκρηξη σχετικά μικρής έντασης.

Τη στιγμή εκείνη από την αερογέφυρα διέρχονταν δύο λεωφορεία της Ελληνικής Αστυνομίας, στα οποία επέβαιναν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και μετέβαιναν για εκτέλεση της συνήθους υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης των φυλακών Κορυδαλλού.

Η πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού, που ήταν τοποθετημένος στην προστατευτική μεταλλική μπάρα της αερογέφυρας, στο ρεύμα προς Πειραιά, έγινε από παρακείμενο αλσύλλιο με τη χρήση καλωδίου και διακόπτη.

Υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού περισυνελέγησαν και εξετάζονται από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.)».