Πολιτιστικά
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 15:54

Ελληνικό «Προαύλιο» στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου

Η  μικρού μήκους ταινία της  Ρηνιώς Δραγασάκη, με τίτλο «Προαύλιο», θα προβληθεί στην κατηγορία 14plus του προγράμματος Generation στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η  μικρού μήκους ταινία της  Ρηνιώς Δραγασάκη, με τίτλο «Προαύλιο», θα προβληθεί στην κατηγορία 14plus του προγράμματος Generation στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου (6 έως τις 16 Φεβρουαρίου).

Κάθε μια ταινία δημιουργεί το δικό της σύμπαν

Στο πρόγραμμα Generation  θα συμμετέχουν συνολικά  60 ταινίες, από 35 χώρες.  Από αυτές, οι 29 είναι μεγάλου μήκους ενώ από το σύνολο οι 5 ταινίες μεγάλου και οι 9 μικρού μήκους είναι κινουμένων σχεδίων. Σύμφωνα με την επικεφαλής του προγράμματος, Μαριάν Ρέντπαθ, «η ποικιλομορφία του προγράμματος ξεπερνά όλα τα όρια, ως προς το περιεχόμενο, την εικόνα, την αφηγηματική δομή και το ρυθμό. Κάθε μια ταινία δημιουργεί το δικό της σύμπαν αποτελώντας μια φανταστική κινηματογραφική περιπέτεια που δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά».

Στο προαύλιο ενός σχολείου

Το δεκάλεπτο φιλμ, γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, στα πλαίσια του Athens Open Air Film Festival. Η ταινία διαδραματίζεται στο προαύλιο ενός σχολείου, όταν οι μαθητές ξεκινούν να παίζουν ένα κλασσικό παιχνίδι, το «μπουγέλο», που όμως μοιάζει, γυρισμένο σε αργή κίνηση, να αποκτά μια πιο βίαιη, επικίνδυνη χροιά.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στη Ρηνιώ Δραγασάκη και η παραγωγή  στην GUANACO και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η προηγούμενη ταινία της Δραγασάκη, «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ», συμμετείχε σε 35 διεθνή Φεστιβάλ, ενώ για τη δημιουργό είναι η δεύτερη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Έντονο ελληνικό χρώμα

Θυμίζουμε ότι στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διαγωνίζεται για τη Χρυσή Άρκτο στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, στο επίσημο διαγωνιστικό μικρού μήκους συναντάμε το «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, ενώ δύο ελληνικά πρότζεκτς, το «Ιβο και Σοφία» της Ελίνας Ψύκου και το «Happy Birthday» του Χρίστου Γεωργίου, συμμετέχουν στο 11ο Berlinale Co-Production Market της διοργάνωσης.

naftemporiki.gr