Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηριου Μάριος Βαρότσης.
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηριου Μάριος Βαρότσης.
Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.
Το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου απολογήθηκε για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, στο πλαίσιο της υπόθεσης των δανείων του Τ.Τ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι τα δάνεια χορηγήθηκαν νομότυπα.
Όπως φέρεται να είπε στην απολογία του τα ομολογιακά δάνεια δόθηκαν σε πολύ σημαντικούς επιχειρηματίες και εταιρείες. «Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και πάλι τις ίδιες κινήσεις θα έκανα», φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρότσης στη διάθεση των δικαστικών αρχών όλους τους λογαριασμούς τους, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν δόθηκε άνωθεν εντολή για τη χορήγηση κάποιων δανείων απάντησε αρνητικά.
Αύριο Τρίτη, ο ανακριτής αναμένεται να λάβει απολογία από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού σε ιατρικό κέντρο της Αθήνας.
Την ίδια ώρα, την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσής του στην Ελλάδα ζητεί με αίτηση που κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιου για θέματα εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, μέσω του συνηγόρου του Αθανάσιου Βαρλάμη.
Στην αίτησή του ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται από την προηγούμενη εβδομάδα σε φυλακές της Κωνσταντινούπολης όπου και συνελήφθη, υποστηρίζει πως ουδέποτε κλήθηκε για να παράσχει εξηγήσεις κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής ερευνας και ότι παρά το γεγονός ότι δια του συνηγόρου του είχε ενημερώσει τον ανακριτή ότι θα επέστρεφε στις 13 Ιανουαρίου, εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.
Πάντως, όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό οι ελληνικές αρχές ήδη προχωρούν στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του πρώην διοικητή του Τ.Τ. και αυτό με τη σειρά του, τα αποστέλλει στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.
Στη συνέχεια τα έγγραφα θα επιστραφούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα τα διαβιβάσει στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, προκειμένου να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την έκδοση.