Πολιτική
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 12:39

Συνάντηση Πέτρου Μολυβιάτη, Αλέκας Παπαρήγα

Την ανησυχία της, για τις συνεχιζόμενες παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, εξέφρασε σήμερα η γενική γραμματέας της Κεντριής Επιτροπής, του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η διαδικασία της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε., για τα θέματα του Αιγαίου, της Κύπρου, αλλά και των ελευθεριών και δικαιωμάτων του τουρκικού λαού.

Η κ. Παπαρήγα έκανε τη δήλωση αυτή μετά από συνάντηση που είχε - κατόπιν αιτήματός της - με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, με τον οποίο είχε μια «πολύ χρήσιμη συζήτηση» και μια «ουσιαστική ενημέρωση», όπως είπε.

«Μας απασχολεί η έμπρακτη και διαρκής επιβεβαίωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ήταν οι συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι (1999), που δημιούργησαν το αρνητικό δεδομένο αναγνώρισης ζωτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία στο Αιγαίο, σε αντίθεση με το δίκαιο και με τα δικαιώματα της Ελλάδας.

Η κ. Παπαρήγα, ετάχθη υπέρ της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και των προσπαθειών για αμοιβαία προσπάθεια ειρηνικής συμβίωσης που να βασίζεται βέβαια και στη φιλία των λαών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε, ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην ένταξη χωρών στην ΕΕ, όχι για λόγους εθνικιστικούς αλλά για τους ίδιους λόγους που ήταν αντίθετο και στην ένταξη της Ελλάδας, ενώ ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το ζήτημα ένταξης της Τουρκίας είπε ότι το κόμμα της είναι υπέρ των δημοψηφισμάτων για μεγάλα ζητήματα ώστε να δίνεται η δυνατότητα στο λαό να ενημερώνεται και να παρεμβαίνει.

Ενα δημοψήφισμα θα μπορούσε να βοηθήσει αν γινόταν ουσιαστική ενημέρωση, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα και υπογράμμισε ότι όσοι ζητούν τέτοια δημοψηφίσματα έχουν μερικές φορές άλλα κίνητρα.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων