Κόσμος
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 13:54

Συγκρούσεις σε Ραμάντι και Φαλούτζα, έξι νεκροί

Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και ένας Ιρακινός εικονολήπτης που εργαζόταν για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ αμερικανικών δυνάμεων και ανταρτών σήμερα Δευτέρα στη δυτική πόλη Ραμάντι.

Στη Φαλούτζα, δύο Iρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν σε δύο αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας και νωρίς το πρωΐ, σε προάστιο της πόλης.

Ο εικονολήπτης Ντία Νατζίμ, 55 χρόνων, κάλυπτε τις μάχες κοντά στο σπίτι του στη συνοικία Ανταλούς του Ραμάντι, όπου ζουν Σουνίτες μουσουλμάνοι, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες ετοιμάζονται για μια ανεμενόμενη επίθεση εναντίον των ανταρτών και των μαχητικών ισλαμιστών στο Ραμάντι και τη Φαλουτζα, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για να επικρατήσει ειρήνη στο Ιράκ, πριν από τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera, μετέδωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις επιχειρούν να μπουν στις ανατολικές συνοικίες του Ραμάντι, τις οποιες ελέγχουν μαχητές. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο, πως αντάρτες επιτέθηκαν σε μια αμερικανική περίπολο 12 οχημάτων κοντά στην οδό Ισρίν και κατέστρεψαν ένα όχημα. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως οι συγκρούσεις συνεχίζονται.