Πολιτιστικά
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 06:00

Στην Τζένιφερ Λόρενς η χρυσή σφαίρα Β' Γυναικείου ρόλου

H 23χρονη ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς ήταν η νικήτρια της χρυσής σφαίρας Β’ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην κινηματογραφική ταινία Οδηγός Διαπλοκής.

H 23χρονη ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς ήταν η νικήτρια της χρυσής σφαίρας Β’ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην κινηματογραφική ταινία Οδηγός Διαπλοκής.

Κατά την 71η τελετή απονομής των βραβείων, την πολυπόθητη σφαίρα κέρδισε και ο 57χρονος Μπράιαν Κράνστον για τον ρόλο του στην επιτυχημένη δραματική τηλεοπτική σειρά Breaking Bad.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Κυριακή στο Χόλιγουντ προκειμένου να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους ηθοποιούς, εν όψει της τελετής.

Λίγο πριν εισέλθουν στο ξενοδοχείο Beverly Hilton για την απονομή των βραβείων, στο κόκκινο χαλί περπάτησαν μεταξύ άλλων η Έιμι Άνταμς, ο Κερκ Ντάγκλας, η Λένα Ντάνχαμ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Σάντρα Μπούλοκ, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, η Τζένιφερ Λόρενς και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Οι ταινίες «12 χρόνια Σκλάβος» και «Οδηγός Διαπλοκής» αποτελούν τα φαβορί για την βραδιά καθώς έχουν εξασφαλίσει 7 υποψηφιότητες η καθεμία.

Σε αντίθεση με τα Όσκαρ, στις Χρυσές Σφαίρες επιλέγονται ξεχωριστές ταινείες για την καλύτερη δραματική ταινία και την καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ.

Εκτός από το «12 χρόνια Σκλάβος», για την καλύτερη δραματική ταινία υποψήφια είναι το Captain Philips του Πολ Γκρίνγκρας, το Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν, το Philomena του Στίβεν Φρίαρς και το Rush του Ρον Χάουαρντ.

Οι υπόλοιπες υποψήφιες ταινίες για την καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ – εκτός από το «Οδηγός Διαπλοκής»- είναι το Her, το Inside Llewyn Davis, το Nebraska και το Wolf of Wall Street.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο, Reuters