Κόσμος
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 21:20

ΗΠΑ: Οι δημοσκοπήσεις δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο

Αλλες δημοσκοπήσεις δίνουν τα ίδια ποσοστά σε Μπους, Κέρι, και άλλες μία μικρή υπεροχή στον Τζόρτζ Μπους, παραμονή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Τα περιθώρια στατιστικού σφάλματος για τις δημοσκοπήσεις, που στην πλειοψηφία τους έγιναν μεταξύ 29 και 31 Οκτωβρίου, είναι +/-2 με 4 εκατοστιαίες μονάδες.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallop, oι δύο αντίπαλοι συγκεντρώνουν από 49% στην πρόθεση ψήφου, 48% για την εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ, και την εταιρεία δημοσκοπήσεων Αmerican Research, και 46% της εταιρείας Οpinion Dynamic.

Σύμφωνα με έρευνα των «ΝΥ Τimes» και του δικτύου CBS, ο Μπους προηγείται με 49 έναντι 46% του Κέρι, ενώ σύμφωνα με το Pew Research Center, ο σημερινός πρόεδρος προηγείται με 48% έναντι 45% για τον Κέρι.

Το ABC φέρει τον Μπους με 49% να προηγείται με μία μονάδα, και το NBC και η Wall Street Journal με 48% έναντι 47%. Τα ίδια ποσοστά δίνει και η Zogby για λογαριασμό του Reuters.

To Harry's New York Bar βγάζει Κέρι

Δεκάδες αμερικανοί τουρίστες που σταματούν για ένα ποτό στο Harry's New York Bar στο Παρίσι, που έγινε διάσημο για τους πελάτες του, όπως ο Ερνεστ Χεμινγουέι και ο Σκοτ Φιτζέραλντ, ψηφίζουν τον υποψήφιο που προτιμούν, και τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για τον Τζόρτζ Μπους γιατί συγκεντρώνει 233 ψήφους και ο αντίπαλός του 345.

Οι άνθρωποι του Harry's Bar υποστηρίζουν πως από το 1924 που άρχισε η άτυπη αυτή ψηφοφορία μόνο μια φορά το αποτέλεσμα της δεν ήταν το ίδιο με αυτό των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, όταν ο Τζίμι Κάρτερ ηττήθηκε από τον Τζέραλντ Φορντ το 1974.

Η ψηφοφορία στο μπαρ άρχισε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί αύριο.