Κόσμος
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 22:01

«Η κρίση στην Τουρκία τροχοπέδη για το Κυπριακό»

Η πολιτική κρίση στην Τουρκία δυσχεράνει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, υποστήριξε την Παρασκευή ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Η πολιτική κρίση στην Τουρκία δυσχεράνει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, υποστήριξε την Παρασκευή ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑΝΤ1 Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι έστειλε επιστολή , εκτός από τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και στον ειδικό σύμβουλο του, τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να τον επαναφέρει σε τάξη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο ο Ντάουνερ συναντήθηκε με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στα κατεχόμενα προκαλώντας την αντίδραση της Λευκωσίας που έκανε λόγο μεταξύ άλλων για ακύρωση του ψηφίσματος  550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακόμη όπως είπε, βρίσκεται υπό μελέτη ένα σχέδιο για αντιμετώπιση του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Αναφερόμενος την οικονομία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι μόνο μέσω αυστηρής πειθαρχίας θα έρθει η ανάκαμψη.

Όσον αφορά στην πολιτική κρίση στην Τουρκία που  έχει να κάνει με το σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο ξέσπασε στα μέσα του Δεκεμβρίου με την σύλληψη εξεχόντων επιχειρηματιών που πρόσκεινται στον Ερντογάν και τριών γιων υπουργών, χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει το κυβερνών κόμμα από τότε που ανέβηκε για πρώτη φορά στην εξουσία πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

Πηγή: ΑΜΠΕ