Πολιτική
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 13:18

Περισσότερες δαπάνες στα Βιβλία Εσόδων - Εξόδων των αγροτών ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Τροπολογία για τις δαπάνες που πρέπει να συνυπολογίζονται στα Bιβλία Eσόδων – Eξόδων που θα πρέπει να τηρούν στο εξής οι αγρότες κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ. 

Τροπολογία για τις δαπάνες που πρέπει να συνυπολογίζονται στα Bιβλία Eσόδων – Eξόδων που θα πρέπει να τηρούν στο εξής οι αγρότες κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ.

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής ανακοίνωσε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη θα δοθεί παράταση μέχρι τέλος Ιανουαρίου από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων για την εφαρμογής της τήρησης Βιβλίου Εσόδων - Εξόδων των αγροτών.

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν στα έξοδα των αγροτών να συνυπολογισθούν εκτός από τα καύσιμα, τις συντηρήσεις των αγροτικών μηχανημάτων κλπ. και οι δαπάνες για:

  1. την πληρωμή των εργατών που χρησιμοποιούνται για εργασίες στις καλλιέργειες, στις κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και αλιευτικές εργασίες,
  2. τα ημερομίσθια του αγρότη, κτηνοτρόφου, πτηνοτρόφου και αλιέα, καθώς και των μελών της οικογενείας του που εργάζονται στις παραπάνω εργασίες,
  3. Έξοδα του αγρότη, κτηνοτρόφου, πτηνοτρόφου και αλιέα, για την κάλυψη δανείων που έχει,
  4. Να συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα αποσβέσεις από την αγορά γης και αγορά πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού 
  5. το σύνολο των λειτουργικών δαπανών

Την τροπολογία υπογράφουν οι Ιορδ. Τζαμτζής, Δ. Κυριαζίδης, Φ. Αραμπατζή, Κ. Κόλλιας, Στ. Κωνσταντινίδης, Φ. Πατριανάκου, Θ. Σολδάτος, Ηλ. Βλαχογιάννης, Α. Κουτσούμπας, Π. Βογιατζής, Κ. Κουκοδήμος, Α. Μάνη-Παπαδημητρίου, Ασ. Σκόνδρα, Γ. Κοντογιάννη.