Πολιτική
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004 18:09

Παπανδρέου: H κυβέρνηση παίζει παιχνίδια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη σύσκεψη των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στην οποία και προήδρευσε, δήλωσε ότι συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της παιδείας και η πρότασή του για τη δημιουργία μιας αρχής, μιας ομάδας μεταρρύθμισης από το Κοινοβούλιο, με εμπειρογνώμονες που θα καταλήξουν σε πόρισμα για τις ριζικές αλλαγές που χρειάζονται στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

Επιπλέον, συζητήθηκε ο Κώδικας Ιθαγένειας. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει δημοσίως τις θέσεις του γύρω από το θέμα της μετανάστευσης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος που χειρίζεται τα θέματα της Δικαιοσύνης από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις πρόσφατες εξελίξεις μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/02/975344.htm .

Τέλος, τέθηκε το θέμα της ουσιαστικής έναρξης του προσυνεδριακού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων, με τη διοργάνωση Συνδιασκέψεων, αλλά και στρογγυλών τραπεζιών.

Ερωτηθείς ο κ. Παπανδρέου για την πρωτοβουλία του κ. Παπαληγούρα, απάντησε ότι «η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια. Από τη μια μιλάει για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, από την άλλη θέλει να ποδηγετεί τη δικαιοσύνη.

Μάλιστα όχι μόνο παίζει παιχνίδια, αλλά δεν ασχολείται και με τα ουσιαστικά ζητήματα που έχει μπροστά της η ελληνική κοινωνία... Ακούμε πολλές κουβέντες, ακούμε μεγάλα λόγια, θεωρώ ότι παίζονται διάφορα παιχνίδια, τα οποία ούτε τη διαφάνεια αναδεικνύουν, ούτε γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες. Εχω πει ότι είμαι υπέρ της διαφάνειας, αλλά όχι σε λογικές που οδηγούν στο ξαναμοίρασμα της πίτας μεταξύ διαφόρων συμφερόντων ή αποτελούν μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας».