Κόσμος
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 09:48

Πλήρες μήνυμα Μπιν Λάντεν για το Ιράκ στο Διαδίκτυο

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, στο πλήρες μήνυμα του μέσω του Διαδικτύου, μέρος του οποίου είχε μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera, την περασμένη εβδομάδα, δηλώνει ότι ο Τζωρτζ Μπους, οδηγεί την Αμερική σε μια ολέθρια κατάσταση στο Ιράκ και προειδοποιεί για αντίποινα για τους θανάτους που σημειώθηκαν στο Ιράκ.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, που απεστάλη στην ιστοσελίδα του Διαδικτύου, που χρησιμοποιούν συνήθως οι Ισλαμιστές στις 24 Οκτωβρίου, ο Μπιν Λάντεν δηλώνει ότι ο Μπους αγνόησε τις παραινέσεις να μην εξαπολύσει «έναν άδικο πόλεμο στο Ιράκ ο οποίος δεν θα έχει τέλος».

«Ο μαύρος χρυσός-το πετρέλαιο- τον τύφλωσε και έθεσε τα προσωπικά του συμφέροντα πάνω από το γενικό συμφέρον της Αμερικής και ξεκίνησε ο πόλεμος. Πολλοί πέθαναν, σπαταλήθηκε αμερικανικό χρήμα και ο Μπους σύρεται σε μια ολέθρια κατάσταση στο Ιράκ η οποία απειλεί το μέλλον του», τονίζει ο αρχηγός της Αλ Κάιντα.

«Περισσότεροι από 15.000 δικοί μας άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες χιλιάδες τραυματίσθηκαν και πάνω από 1.000 δικοί σας, Αμερικανοί, έχουν σκοτωθεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν τραυματισθεί. Τα χέρια του Μπους είναι βουτηγμένα μέσα στο αίμα αυτών που έχουν χάσει τη ζωή τους και από τις δύο πλευρές μόνο και μόνο για το πετρέλαιο και για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των δικών του εταιρειών», συνεχίζει ο Μπιν Λάντεν στο μήνυμα του.

«Θυμηθείτε πως για κάθε δράση, υπάρχει και αντίδραση», τονίζει ο Μπιν Λάντεν και προσθέτει ότι η Αλ Κάιντα θα συνεχίσει να μάχεται τις ΗΠΑ «έως ότου τις οδηγήσει στη χρεωκοπία».

Στο πλήρες 18 λεπτών διάρκειας μήνυμα που απεστάλη στο Διαδίκτυο μετά τη μετάδοση αποσπασμάτων από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera, ο Μπιν Λάντεν δεν παραλείπει να προειδοποιήσει ότι είναι πιθανή μια νέα επίθεση όπως αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το Al-Jazeera, που παρέλαβε το μήνυμα την περασμένη Παρασκευή και το μετέδωσε το Σάββατο, δεν είχε μεταδώσει το απόσπασμα των δηλώσεων του Mπιν Λάντεν που αναφερόταν στο Ιράκ.