Πολιτική
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 15:18

Σκληρή δήλωση Παπουτσή για τις ομιλίες Αράπογλου - Καραμανλή

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι ομιλίες του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Τάκη Αράπογλου, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σε δήλωσή του κάνει λόγο για «διγλωσσία και κρυφό πρόγραμμα» της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «με τις ασαφείς διακηρύξεις του Πρωθυπουργού από τη μία πλευρά, και την ωμή προσέγγιση του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Αράπογλου για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποκαλύπτεται η διγλωσσία της κυβέρνησης και το κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας».

«Οκτώ μήνες μετά τις εκλογές το μόνο έργο που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, είναι η απαξίωση της οικονομίας της χώρας, η ύφεση στην οικονομική δραστηριότητα και η αύξηση των προβλημάτων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», επισημαίνει ο κ. Παπουτσής.

«Πριν λίγες εβδομάδες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής, «η Βουλή ψήφισε νόμο με τον οποίο ορίζεται το 2005 ως έτος Ανταγωνιστικότητας». «Μόλις χθες ο Διοικητής της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας και εκλεκτός του κ. Καραμανλή, αποκάλυψε τον προσανατολισμό του και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ανταγωνιστικότητα. Αντί να εξαγγείλει μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν, προαναγγέλλει λουκέτο για όσες αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αποδέχεται την ανεργία, την επέκταση του ωραρίου και την ευκολία στις μεταθέσεις των εργαζομένων, την αμφισβήτηση του κοινωνικού διαλόγου και των συνδικαλιστικών ελευθεριών», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Λίγες ώρες μετά ο Πρωθυπουργός, παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, απέφυγε να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αρκούμενος σε γενικόλογες διακηρύξεις».