Πολιτική
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 13:12

ΠΑΣΟΚ: Πολύ αρνητική εξέλιξη

«Η πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη, μόλις την επομένη των αμερικανικών εκλογών και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, για την εξεύρεση λύσης με διάλογο μεταξύ των δύο χωρών στο θέμα του ονόματος».

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, επισημαίνοντας επίσης ότι «η ενεργός εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι συνδυασμένες κινήσεις σε όλα τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, το κύρος που είχε κατακτήσει η χώρα μας, είχαν αποτρέψει τέτοιες αποφάσεις και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από άλλες χώρες».

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται επίσης τα εξής: «Σήμερα με την κυβέρνηση Καραμανλή βρισκόμαστε μπροστά σ' αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη, που δεν κατέστη δυνατόν να αποτραπεί, παρά το ότι υπήρχαν όλες οι ενδείξεις για τις προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Με την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης Καραμανλή στην εξωτερική πολιτική, με την τακτική της απραξίας και του "βλέποντας και κάνοντας", με την καταρράκωση του κύρους της χώρας, είναι πλέον φανερός ο κίνδυνος να έχει η χώρα μας σοβαρές απώλειες πλεονεκτημάτων και κεκτημένων».

«Είναι η ώρα να γίνει μια ολοκληρωμένη συνολική συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική και τη στρατηγική που πρέπει να αποκτήσει, επιτέλους, η Ελλάδα και καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία», καταλήγει η ανακοίνωση.