Κόσμος
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 14:31

Καμία επίσημη αντίδραση στα Σκόπια για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας

Καμία επίσημη δήλωση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής στα Σκόπια για τη μονομερή απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ μόλις στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός και η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων μετέδωσε σχετικό τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΜΙΑ.

«Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη "Μακεδονία" με το συνταγματικό της όνομα. Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ΜΙΑ επικαλούμενο εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών», ανέφερε το κρατικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με το ΜΙΑ, από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μέσα τις επόμενες ώρες θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας.

Τόσο το κρατικό ραδιοφωνο, όσο και η τηλεόραση αναφέρθηκαν στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου, καθώς και στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ για την πρόθεσή της να αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων ως «Δημοκρατία Μακεδονίας».