Κόσμος
Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 18:22

Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες διπλωματικές αποστολές στην Καμπούλ το απόγευμα του Σαββάτου. Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για επίθεση σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή.

Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες διπλωματικές αποστολές στην Καμπούλ το απόγευμα του Σαββάτου. Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για επίθεση σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κοντά στη γερμανική πρεσβεία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις  των υπηρεσιών ασφαλείας,  η επίθεση σημειώθηκε την ώρα  που τα οχήματα εισέρχονταν στη βάση.

Επρόκειτο για στρατιωτική αυτοκινητοπομπή της διεθνούς δύναμης ISAF, που επιχειρεί στο Αφγανιστάν  υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ.

Η επίθεση σημειώθηκε έξω από τη βάση της στη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ, αλλά κανείς από τους στρατιώτες δεν τραυματίστηκε, δήλωσαν τόσο πηγές ασφαλείας, όσο  και η ISAF.

Σημειώνεται ότι η βάση βρίσκεται κοντά τόσο στη γερμανική όσο και στην ιταλική πρεσβεία.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν πως η βόμβα είχε στόχο στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κοντά στην είσοδο της βάσης, όμως η ανακοίνωση της ISAF ανέφερε μόνο πως σημειώθηκε «πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην περιοχή του στρατοπέδου Έγκερς».

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters άκουσαν σειρήνες και ελικόπτερα που πετούσαν πάνω από το σημείο, ενώ από ένα μεγάφωνο οι στρατιώτες στη βάση διατάχθηκαν να οπλίσουν και να λάβουν θέσεις άμυνας.

Νωρίτερα  η ISAF είχε ανακοινώσει  πως ένα στρατιώτης της σκοτώθηκε το Σάββατο σε επίθεση αυτοκτονίας στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Πηγή: Reuters