Πολιτική
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 18:29

Επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον αυτοκινητόδρομο Ε 65

Την ολιγωρία της κυβέρνησης καταγγέλλουν με επερώτησή τους προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα, σχετικά με το έργο του αυτοκινητόδρομου Ε 65 που θα συνδέσει τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία, αξιοποιώντας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και διευκολύνοντας τη σύνδεση με την Αθήνα και τη Νότιο Ελλάδα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην επερώτησή τους κατηγορούν τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις για το εν λόγω έργο.

Το συγκεκριμένο έργο, επισημαίνεται στην επερώτηση, ή επιλέγεται ως έργο προτεραιότητας και εντάσσεται στο Γ’ ΚΠΣ, ή πάει στις καλένδες.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καλούν την κυβέρνηση να προωθήσει το έργο αφού τίποτα δεν την εμποδίζει να υπογράψει μέσα στο 2005 τη σύμβαση παραχώρησης, τη στιγμή μάλιστα που, όπως αναφέρουν, ήδη η πρώτη φάση ανάθεσης του έργου έχει ολοκληρωθεί, ενώ ολοκληρώνονται και οι απαραίτητες υποστηρικτικές μελέτες προκειμένου να περάσουμε στη φάση ανάθεσης του έργου.