Πολιτική
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 20:23

Με σαφείς αιχμές το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Τζ. Μπους

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους για την επανεκλογή του, με σαφείς αιχμές για την απόφαση αναγνώρισης της ΠΓΔΜ με το όνομα Μακεδονία, απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

Στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τη βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».

«Αισθήματα βαθείας απογοητεύσεως προκάλεσε εις τον ελληνικόν λαόν η αναγνώριση της FYROM με το όνομα Μακεδονία», αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον πρόεδρο Μπους, ο κ. Στεφανόπουλος προβαίνοντας στην επισήμανση ότι η χώρα αυτή «προβάλλει αλυτρωτικές επιδιώξεις και ανιστόρητους ισχυρισμούς» εις βάρος της Ελλάδας.

«Η Ελλάς δεν λησμονεί την παραδοσιακή φιλία και συνεργασία με τις ΗΠΑ ούτε τη στήριξη που έχει λάβει στο παρελθόν από τη χώρα σας, προκειμένου να διατηρήσει το δημοκρατικό της πολίτευμα», σημειώνει ο κ. Στεφανόπουλος επισημαίνοντας ωστόσο, πως «ατυχώς, ορισμένα περιστατικά ως η αναγνώριση της ΠΓΔΜ υπό το όνομα της Μακεδονίας, με το οποίο η χώρα αυτή προβάλλει αλυτρωτικές επιδιώξεις και ανιστόρητους ισχυρισμούς σε βάρος της χώρας μας, προκάλεσαν αισθήματα βαθείας απογοητεύσεως εις τον ελληνικόν λαόν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ευχή προς τον αμερικανό ομόλογό του, κατά τη νέα τετραετή θητεία του «να επιτευχθεί εις τον κόσμο η ειρήνη και η συνεργασία των λαών και δι' αυτής η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των αιτίων της».

«Και πάλιν σας εύχομαι κ. πρόεδρε να επιτύχετε τους στόχους σας για την ευημερία της μεγάλης χώρας σας και του αμερικανικού λαού» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Στεφανόπουλος.