Πολιτική
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες στα νότια, κυρίως στην Κρήτη, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειονατολικοί μέτριοι μέχρι ισυχροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με βροχές και πιθανότητα για καταιγίδες αργότερα στα νότια. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στις βορειότερες περιοχές ισχυροί έως πολύ ισχυροί με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις βορειότερες περιοχές θα είναι δύο με τέσσρις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός αύριο

Για αύριο Σάββατο, στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.