Κόσμος
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 17:47

Τελευταίες στιγμές πριν τη μεγάλη επίθεση σε Φαλούτζα Ραμάντι - Νεκροί δύο αμερικανοί πεζοναύτες

Δύο αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε περιοχή δυτικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.

«Δύο πεζοναύτες του Πρώτου Εκστρατευτικού Σώματος Πεζοναυτών, σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν χθες, κατά διαρκεια επιχείρησης ασφαλείας στην επαρχία της Αλ Ανμπάρ», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Την ίδια ώρα οι αμερικανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για ευρεία επίθεση στις πόλεις Φαλούτζα και Ραμάντι, ισχυρά προπύργια των ιρακινών ανταρτών, με στόχο να καταπνίξουν κάθε αντίσταση εν όψει των εκλογών του Ιανουαρίου.

Οι Αμερικανοί κάλεσαν με μαγνητοφωνημένα μηνύματα και φέιγ βολάν στα αραβικά, τους κατοίκους της Φαλούτζα να εγκαταλείψουν την πόλη και απέκλεισαν όλους τους δρόμους από και προς την πόλη. Όπως ανακοίνωσαν στους κατοίκους, κάθε άνδρας κάτω των 45 ετών που προσπαθεί να εισέλθει ή να εγκαταλείψει τη Φαλούτζα, θα συλλαμβάνεται.

«Είμαστε στις τελευταίες προετοιμασίες. (Η επίθεση) θα γίνει σύντομα. Περιμένουμε απλώς διαταγές από τον πρωθυπουργό Αλάουι», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής των πεζοναυτών Μάικλ Σουπ.