Πολιτική
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στη Δυτική και την Κεντρική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Από το απόγευμα θα χιονίσει στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και παροδικά πολύ ισχυροί και στα ανατολικά παροδικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και παροδικά πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, που τοπικά θα είναι έντονες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί και πιθανώς τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και παροδικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά τοπικές νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, που αργότερα στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά σταδιακά θα γίνουν ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί και πιθανώς στα βόρεια έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, που τοπικά θα είναι έντονες προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και γρήγορα τοπικά ισχυροί και παροδικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, για αύριο Τρίτη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις βορειότερες περιοχές και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός, με λίγες νεφώσεις, που στα δυτικά, τοπικά θα αυξηθούν και αργότερα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Ανατολική Ελλάδα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που θα εξασθενήσουν και αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.