Αθλητικά
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 10:06

ΝΒΑ: «Φρένο» στο σερί της Οκλαχόμα έβαλε το Τορόντο

Το Τορόντο έβαλε «φρένο» στο σερί των 9 διαδοχικών νικών της Οκλαχόμα και παράλληλα υποχρέωσε τους Θάντερ στην πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα με 104-98.

 

Το Τορόντο έβαλε «φρένο» στο σερί των 9 διαδοχικών νικών της Οκλαχόμα και παράλληλα υποχρέωσε τους Θάντερ στην πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα με 104-98.

Οι Ράπτορς μετρούν, πλέον, 4 νίκες, όλες μακριά από το «σπίτι» τους στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Απέναντι στην πιο φορμαρισμένη, ίσως, ομάδας του ΝΒΑ αυτή την περίοδο το Τορόντο απέδειξε ότι είναι ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα πλέι οφ. Η Οκλαχόμα, με 17 νίκες σε 18 αγώνες, 9 εκ των οποίων διαδοχικές (σ.σ. την προηγούμενη μέρα είχαν περάσει νικηφόρα από το Σαν Αντόνο) τα βρήκε...σκούρα απέναντι στους «βόρειους», έστω κι αν ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος (17 πόντοι με 7/20 σουτ).

Στην παράταση οι ΛΑ Κλίπερς επικράτησαν της Μινεσότα με 120-116, σε αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε μάχη ανάμεσα στον Κένιβ Λοβ και στο Μπλέικ Γκρίφιν. Η μονομαχία των δυο εκ των κορυφαίων σέντερ του ΝΒΑ «έκλεψε την παράταση» καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Γκρίφιν με 32 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν, τελικά, αυτός που πανηγύρισε, ενώ από την πλευρά του ο Λοβ έκλεισε το ματς με 45 πόντους, 19 ριμπάουν και 6 ασίστ. Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο ΝΒΑ έκανε ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, Νίκολα Πέκοβιτς, ο οποίος πέτυχε 34 πόντους και πήρε 14 ριμπάουντ, ωστόσο, είδε την ομάδα του να χάνει από την...παρέα του Γκρίφιν.

Άνετη νίκη, τέλος, πέτυχε η Ιντιάνα επί της Βοστόνης με 106-79, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Λανς Στέφενσον που έκανε τριπλ νταμπ, για 3η φορά στη διάρκεια της περιόδου.