Αθλητικά
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 12:36

Μπάσκετ: Απόψε αναδεικνύεται ο πρώτος φιναλίστ του Κυπέλλου

Όλο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο αυριανό ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όμως απόψε (19:30) προηγείται ο επίσης σπουδαίος ημιτελικός ανάμεσα στον Άρη και τον Πανώνιο, στο «Nick Galis Hall», που θα αναδείξει τον πρώτο φιναλίστ του τελικού.

Όλο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο αυριανό ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όμως απόψε (19:30) προηγείται ο επίσης σπουδαίος ημιτελικός ανάμεσα στον Άρη και τον Πανιώνιο, στο «Nick Galis Hall», που θα αναδείξει τον πρώτο φιναλίστ του τελικού.

Στόχος των γηπεδούχων είναι πρόκριση στον τελικό για 13η φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 2005, όταν είχαν χάσει το τρόπαιο στο Ηράκλειο από τον Παναθηναϊκό. Η νεανική ομάδα των «κίτρινων» θα έχει ως όπλο τον κόσμο της, ενώ ο τεχνικός της, Βαγγέλης Αγγέλου, ενδέχεται να είναι η τελευταία φορά που την κοουτσάρει, αφού έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Αναντολού Εφές.

Από την πλευρά τους οι «κυανέρυθροι» ποντάρουν στην περίοδο φόρμας που διανύουν για να κερδίσουν την τέταρτη συμμετοχή τους σε τελικό της διοργάνωσης, που αν επιτευχθεί θα είναι η πρώτη μετά το 1995. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα ενισχυθεί από τον Μπατή, καθώς οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο παίκτης στο παιχνίδι με τους Φιλανδούς της Μπίσονς δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Οι αντίπαλοι έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στη διοργάνωση του Κυπέλλου, τρεις για τα προημιτελικά και μία για τα ημιτελικά, με τον Άρη να έχει προκριθεί τρεις φορές και τον Πανιώνιο μία.