Πολιτική
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 18:42

Αθανασάκης: Συνεννόηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης αλλά όχι στο κενό

Στις δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει πολιτική συνεννόησης στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και στα εθνικά ζητήματα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/10/978194.htm , απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Νίκος Αθανασάκης, επισημαίνοντας ότι «συνεννόηση στο κενό δεν μπορεί να γίνει».

«Εφόσον παρουσιάσει η κυβέρνηση τη στρατηγική της και τις προτάσεις της», σημείωσε ο κ. Αθανασάκης, «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα, όπως απαιτείται, για την ανάλυση των νέων δεδομένων και για την υποστήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των συμφερόντων της χώρας μας, κάτι που το ΠΑΣΟΚ ούτως ή άλλως κάνει στις διεθνείς επαφές του».

Η διαμόρφωση στρατηγικής για τη χώρα είναι ευθύνη της κυβέρνησης και η παρουσίαση και η συζήτηση αυτής της στρατηγικής είναι απαραίτητη για τη συνεννόηση με την αντιπολίτευση, υπογράμμισε ο κ. Αθανασάκης, επισημαίνοντας ότι και στο θέμα της προεδρικής εκλογής οι πρωτοβουλίες για την προεδρική εκλογή ανήκουν εκ των πραγμάτων στην κυβέρνηση, η οποία διαθέτει και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «ο ελληνικός λαός δηλώνει σε όλες τις μετρήσεις, με πολύ υψηλά ποσοστά, την αντίθεσή του σε μία τρίτη εκλογή αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο και είναι προφανώς η κυβέρνηση που οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την κίνηση των διαδικασιών αυτών».

Ο κ. Μεϊμαράκης θέλησε να συνδέσει την πιθανότητα εκλογών με τη συνεννόηση των δύο κομμάτων στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και για τα εθνικά ζητήματα, παρατήρησε ο κ. Αθανασάκης.

«Αν για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, την ευθύνη θα την έχει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Αν ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή, θέλει να υπονοήσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα προκαλέσει εκλογές λόγω διαφωνίας με την Αντιπολίτευση στα εθνικά θέματα, τότε πρέπει και να μας δηλώσει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Καραμανλή, δεν θεωρεί τον εαυτό της ικανό για να χειριστεί τα θέματα αυτά», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.