Πολιτική
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από αργά το βράδυ, καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και στα πελάγη τοπικά ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν και στη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί, οι οποίοι τη νύχτα στο Ιόνιο θα μετατραπούν σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές Κυκλάδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές κατά τόπους, έντονες καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, προβλέπονται σήμερα στην Αττική, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις σε όλη τη χώρα, που στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωϊνές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Από το μεσημέρι, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στα δυτικά πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.