Πολιτική
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2004 11:35

Ο Γ. Παπανδρέου και η Α. Παπαρήγα για το θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ

Μεγάλη απώλεια για τον παλαιστινιακό λαό που στερείται σήμερα τη φυσική του ηγεσία, χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Συμμετέχουμε στην οδύνη και το θρήνο του παλαιστινιακού λαού για το θάνατο του ηγέτη του, Γιάσερ Αραφάτ, μιας ιστορικής φυσιογνωμίας, σύμβολο του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για μια ελεύθερη πατρίδα.

Ο ελληνικός λαός και το ΠΑΣΟΚ, με πίστη στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, στάθηκαν πάντα στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού και του ηγέτη του Γιάσερ Αραφάτ, στήριξαν τον αγώνα τους και εξέφρασαν, με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους για τη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος, για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Ο Γιάσερ Αραφάτ υπερασπίστηκε με αυταπάρνηση τις ιδέες και τους στόχους του, τους στόχους του παλαιστινιακού λαού, για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου και προσθέτει:

«Μπορώ να μιλήσω με τιμή και συγκίνηση για τη στενή φιλία, που συνέδεε τον Γιάσερ Αραφάτ με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μπορώ να μιλήσω για τη στενή και πολύχρονη δικιά μου συνεργασία μαζί του, καθώς και για το πάθος του γι’ αυτά που πίστευε, για το πόσο δοσμένος ήταν στον αγώνα του.

Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για τον Παλαιστινιακό λαό, που στερείται σήμερα τη φυσική του ηγεσία».

«Εύχομαι και ελπίζω η νέα ηγεσία που θα αναδειχθεί να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες σημερινές προκλήσεις και τις μεγάλες ευθύνες που αναλαμβάνει, για την επίτευξη των στόχων στους οποίους ο Γιάσερ Αραφάτ αφιέρωσε τη ζωή του», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συλλυπητήριο μήνυμα στην Παλαιστινιακή Αρχή για τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ, απέστειλε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Ενας μεγάλος ηγέτης του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος διεθνώς και της αδιάκοπης πάλης για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από την ισραηλινή κατοχή, έφυγε από κοντά μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον παλαιστινιακό λαό για τον χαμό του ηγέτη του και στην οικογένεια του Προέδρου Αραφάτ. Στις δύσκολες αυτές στιγμές για τον παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα που διεξάγει, οι κομμουνιστές της Ελλάδας στεκόμαστε στο πλευρό του και συμπαραστεκόμαστε στη συνέχιση της πάλη του», αναφέρει στο μήνυμά της η κ. Παπαρήγα.