Πολιτιστικά
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 11:25

«Το μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Το μικρό ψάρι» (Stratos)  συμπεριλαμβάνεται στις ταινίες  που συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα στη φετινή  64η διοργάνωση του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Το μικρό ψάρι» (Stratos)  συμπεριλαμβάνεται στις ταινίες  που συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα στη φετινή  64η διοργάνωση του Φεστιβάλ Βερολίνου,  που θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 16 Φεβρουαρίου.

400 ταινίες παρουσιάζονται σε εννέα τμήματα

Με την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, ο ελληνικός κινηματογράφος επιστρέφει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου έπειτα από 9 χρόνια,  όταν  συμμετείχε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με «Το λιβάδι που δακρύζει».

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ  φιλοξενεί κατά μέσο όρο 400 ταινίες, κάθε είδους και διάρκειας, οι οποίες χωρίζονται  σε εννέα τμήματα. Εκτός από την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, θα ακολουθήσει σύντομα και η ανακοίνωση για τη συμμετοχή και άλλων ελληνικών ταινιών στις υπόλοιπες κατηγορίες. Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει με την πολυαναμενόμενη ταινία του Γουες Άντερσον «The Grand Budapest Hotel».

Γκανγκστερική, ατμοσφαιρική περιπέτεια

Στην υπόθεση της ταινίας, ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια γκανγκστερική, ατμοσφαιρική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μουρίκη.

Το φιλμ είναι μια συμπαραγωγή με  Γερμανία και Κύπρο.  Από την ελληνική πλευρά,  η παραγωγή ανήκει στους Faliro House Productions Α.Ε. του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, Αργοναύτες Α.Ε. του Παναγιώτη Παπαχατζή σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ Α.Ε., την Feelgood Entertainment και με την υποστήριξη του Ε.Κ.Κ..

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης, σενάριο: Γιάννης Οικονομίδης, Θάνος Ξηρός, Βαγγέλης Μουρίκης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Χάρης Λαγκούσης.  Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Μαρία Καλλιμάνη, Όμηρος Πουλάκης, Αλέκος Πάγκαλος, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου.

naftemporiki.gr