Κοινωνία
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 16:17

Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη - γιατρών ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή

Την Παρασκευή στις 3 θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη επίσημη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο του διαλόγου, που ξεκινά κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού και παρά το ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία.

Την Παρασκευή στις 3 θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη επίσημη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο του διαλόγου, που ξεκινά κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού και παρά το ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά στη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός ανέφερε ότι οι άξονες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ είναι γνωστοί, με βασικό αίτημα να μην ισχύσει η αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης σε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. «Εμείς εξηγήσαμε για άλλη μια φορά ότι αυτό αποτελεί βασικό τμήμα της μεταρρυθμίσεως και στο διάλογο θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνους τους τρόπους, όπου θα γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο η μετακίνηση των γιατρών που θα επιλέξουν να δουλεύουν στο ΕΣΥ και με τον πιο ομαλό τρόπο η μετακίνηση εκείνων προς τα συμβεβλημένα ιατρεία» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν τα Πολυϊατρεία θα κλείσουν, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «γιατί, τώρα λειτουργούν;».

Σχετικά με τα περιθώρια που δίνει στον διάλογο, ο υπουργός τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα μεταρρυθμίσεως δεν μπορεί να μεταβληθεί και δεν αλλάζει λόγω διαλόγου. «Είναι απολύτως γνωστό ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο» είπε χαρακτηριστικά. Όπως επεσήμανε, στόχος είναι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να έχουν επιστρέψει όλοι στις θέσεις τους και να λειτουργεί ο νέος φορέας.  

Όσον αφορά στο θέμα της παραίτησης της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μ. Μαλλιώρη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι είχε υποβάλει παραίτηση πριν από μερικές εβδομάδες, την οποία τότε δεν είχε κάνει αποδεκτή. «Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων, σκοπεύω να την κάνω αποδεκτή»» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο θέμα των ΜΕΘ, λέγοντας ότι μετά την εφαρμογή της κινητικότητας και τη μεταφορά προσωπικού, καθώς και μετά την πρόσληψη των εργαζομένων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την Τρίτη υπάρχουν σε πλήρη λειτουργία 542 κρεβάτια, δηλαδή 100 και πλέον κρεβάτια από όσο πέρυσι τέτοια μέρα. «Χωρίς να ξοδέψουμε λεφτά των φορολογουμένων, μόνο με ορθότερη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού και των πόρων, μπορούμε να λύνουμε σημαντικά προβλήματα. Για αυτό και τις μεταρρυθμίσεις θα τις συνεχίσουμε» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.