Πολιτική
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τις πρωϊνές ώρες στη Θράκη, θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι, μέχρι ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφελώδης καιρός, με βροχές και καταιγίδες. Στη Θράκη το πρωΐ, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφελώδης καιρός, με βροχές και καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία : Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί ισχυροί, μέχρι πολύ ισχυροί κι αργότερα νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής, προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στις νοτιότερες περιοχές, καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και λίγα χιόνια τη νύχτα στα βόρεια ορεινά. Στη Δυτική Ελλάδα, ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση, από βορρρά προς νότο.