Τη δυναμική επέκτασή της στον χώρο της ρομποτικής συνεχίζει η Google, αγοράζοντας την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της ρομποτικής «τσίτας»: του ταχύτερου ρομπότ στον κόσμο.
Τη δυναμική επέκτασή της στον χώρο της ρομποτικής συνεχίζει η Google, αγοράζοντας την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της ρομποτικής «τσίτας»: του ταχύτερου ρομπότ στον κόσμο.
Η Boston Dynamics, η οποία έχει συμβόλαια με τον αμερικανικό στρατό, αποτελεί την 8η εταιρεία ρομποτικής που αγοράστηκε από την Google μέσα στο έτος. Ωστόσο, η Google κρατά ακόμα μυστικά τα σχέδιά της όσον αφορά στους σκοπούς αυτών των αγορών.
Του σχετικού προγράμματος ηγείται ο Άντι Ρούμπιν, πρώην επικεφαλής για το λειτουργικό Android. Όπως έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάρι Πέιτζ, στο κοινωνικό δίκτυο Google +, το τελευταίο «μεγάλο στοίχημα» του Ρούμπιν ξεκίνησε ως μια «τρελή ιδέα που κατέληξε να βάλει υπερυπολογιστές σε εκατοντάδες εκατομμύρια τσέπες. Είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά ανυπομονώ να δω την πρόοδο».
H Boston Dynamics, η οποία αναπτύσσει ρομπότ τα οποία δεν προορίζονται για καταναλωτική χρήση και ως εκ τούτου δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο, ιδρύθηκε το 1992 από έναν πρώην καθηγητή του ΜΙΤ, τον Μαρκ Ρέιμπερτ. Το κύριο αντικείμενο ενασχόλησής της είναι προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από την DARPA, του αμερικανικού Πενταγώνου. Κάποια από τα πιο γνωστά ρομπότ της είναι το Big Dog, η Cheetah, το WildCat και το Atlas. Τα δημιουργήματά της γενικότερα είναι γνωστά για χαρακτηριστικά όπως η αυξημένη ευελιξία και η δυνατότητα κίνησης σε ανώμαλα εδάφη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΥ Times, η εν λόγω αγορά αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη ότι η Google στοχεύει στην ανάπτυξη μίας νέας κατηγορίας αυτόνομων συστημάτων, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, από εργασία σε αποθήκες μέχρι πακετάρισμα ή παραδόσεις παραγγελιών σε σπίτια.
Παρά τις «επιστημονικής φαντασίας» ανησυχίες περί εξέλιξης των ρομπότ σε τρομακτικές φονικές μηχανές που παραπέμπουν σε ταινίες όπως ο «Εξολοθρευτής», στο παρελθόν ο Ρέιμπερτ είχε δηλώσει ότι δεν θεωρεί την εταιρεία του «στρατιωτική», καθώς απλά προσπαθεί να εξελίξει την ρομποτική τεχνολογία.
Από πλευράς της, η Google δεν έχει ανακοινώσει το κόστος της αγοράς της Boston Dynamics – ούτε και των άλλων εταιρειών που έχει αποκτήσει στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στρατηγικής της.