Πολιτική
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2004 16:35

Σε Σόφια, Παρίσι, Χάγη ο Π. Μολυβιάτης

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενόψει της περιοδείας που ξεκινά ο υπουργός Π. Μολυβιάτης σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τόσο για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και το Κυπριακό, όσο και για το Σκοπιανό.

Ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό είχε συνάντηση με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την δυσαρέσκεια που εκδηλώθηκε στην κοινή γνώμη μετά την αναγνώριση της FYROM από τις ΗΠΑ με το συνταγματικό της όνομα, και εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αρμόδιες αρχές θα χειριστούν υπεύθυνα την περιφρούρησή του.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αρχίζει ευρωπαϊκή περιοδεία από τη Χάγη -η Ολλανδία ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο- και το Παρίσι, ενόψει και της Συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 17 Δεκεμβρίου. Θα προηγηθεί επίσκεψη στη Σόφια -η ένταξη της Βουλγαρίας θα κριθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής- την Τρίτη.

Την επισήμανση ότι «υπήρχε και υπάρχει ενιαία γραμμή, συναντίληψη και κοινή αντιμετώπιση» των κυβερνήσεων Αθήνας και Λευκωσίας επισήμανε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κύπρο. «Για το ΑΚΕΛ πρώτιστος και σημαντικότερος στόχος μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο στις 17 Δεκεμβρίου, παραμένει η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/15/979792.htm .