Κόσμος
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004 08:20

ΗΠΑ: Ανδρας προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο

Ένας άγνωστος γενειοφόρος, ο οποίος φώναζε «Αλλάχ», προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί χθες έξω από τον Λευκό Οίκο, προτού ένστολοι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών τον ρίξουν στο έδαφος δια της βίας και σβήσουν τις φλόγες, ανακοινώθηκε από αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

Ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Reuters», επιβεβαιώνει πως ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν δημοσιεύθηκαν, εθεάθη να τείνει έναν χαρτοφύλακα προς τους άνδρες της ασφάλειας, στο φυλάκιο της Λεωφόρου Πενσιλβανίας κοντά στη Δυτική Πτέρυγα του Λ. Οίκου, λίγο πριν τις 14.00 (21.00, ώρα Ελλάδος).

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, μαύρος καπνός ήταν ορατός από το σημείο που βρισκόταν το φυλάκιο, ενώ δύο ένστολοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών πάλαιβαν να ρίξουν τον άνδρα στο έδαφος, ενώ λίγα μέτρα μακρύτερα ένας τρίτος έσβηνε τις φλόγες, που είχαν τυλίξει τον χαρτοφύλακα και το παλτό του.

Ένα έγκαυμα ήταν ορατό στο δεξιό χέρι του άνδρα, ο οποίος ασταμάτητα κραύγαζε «Αλλάχ» όλην την ώρα που οι φρουροί τον κρατούσαν ακινητοποιημένον στο έδαφος. Αμέσως οι υπηρεσίες ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή, και πυροσβεστικές αντλίες και ασθενοφόρα έφθασαν επί τόπου. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών αρνήθηκε να αποκαλύψει το παραμικρό για την κατάσταση της υγείας του.

Το ίδιο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών τόνισε πως ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε και τόνισε πως δεν γνωρίζει εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους έλαβε γνώση του γεγονότος.