Κοινωνία
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 15:00

Επιμένουν, με νέες απεργίες, οι διοικητικοί του Καποδιστριακού

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με δύο νέες 24ωρες απεργίες την Τρίτη και την Τετάρτη έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με δύο νέες 24ωρες απεργίες την Τρίτη και την Τετάρτη έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, παρά την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε νωρίτερα η Ομοσπονδία του κλάδου. 

Την Τετάρτη, σε νέα Γενική Συνέλευση, θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων εξέφρασε για άλλη μία φορά τη διαφωνία της με την απόφαση, καθώς τάχθηκε υπέρ της αναστολής τής κινητοποίησης και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, όπως αποφάσισε και η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων.

«Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της Ομοσπονδίας, ζητάμε την απόσυρση της ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας» δήλωσε όμως από την πλευρά του ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της απεργιακής επιτροπής των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

«Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των δικών μας προτάσεων» σημείωσε και η Μαριλένα Λογοθέτη, επίσης μέλος της απεργιακής επιτροπής.

Το κλίμα στο ΕΚΠΑ εξακολουθεί να παραμένει εκρηκτικό, καθώς και νωρίτερα, παρά την απόφαση του προέδρου της Νομικής Σχολής, καθηγητή Θ. Φορτσάκη, να ξεκινήσουν σήμερα τα μαθήματα, το τμήμα δεν έχει ανοίξει καθώς η είσοδος του κτηρίου παραμένει αποκλεισμένη από φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, περίπου στις 16.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί φοιτητική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα γίνει κατάληψη.

Κανονικά τα μαθήματα στο ΕΜΠ

Τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση στο Πολυτεχνείου, που επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Θα πραγματοποιήσουν, ωστόσο, νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.

Προθεσμία για την επόμενη Δευτέρα έλαβε ο Θ. Πελεγρίνης

Εν τω μεταξύ, προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίοες είχε κληθεί σήμερα σε ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Η κλήση του κ. Πελεγρίνη έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ με την έρευνα συσχετίστηκε και ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες στον πρύτανη για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.