Πολιτική
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στις νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, οι οποίοι αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές και πρώτες πρωϊνές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία από μείον έξι (-6) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί έως ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από μηδέν (0) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στις Κυκλάδες τοπικά θυελλώδεις, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 8 ώς 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα για ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, τοπικά, στα βόρεια και ανατολικά αυξημένες, προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τις πρωϊνές ώρες, πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα νοτιοδυτικά, προβλέπει για αύριο Τρίτη, η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.