Πολιτιστικά
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 08:05

«Το ημερολόγιο ενός κακομαθημένου» ξεκινάει το ταξίδι του

Το νέο βιβλίο της Ισμήνης Χ. Μπάρακλη, με τίτλο  «Το ημερολόγιο ενός κακομαθημένου», θα παρουσιαστεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στον Πολυχώρο του δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.

Το νέο βιβλίο της Ισμήνης Χ. Μπάρακλη, με τίτλο  «Το ημερολόγιο ενός κακομαθημένου», θα παρουσιαστεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στον Πολυχώρο του δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος).

Αφοπλιστική αθωότητα και αυθεντικό χιούμορ

Στην υπόθεση του βιβλίου, ο Λάμπης, ένα πανέξυπνο αγόρι δέκα ετών, περιγράφει την καθημερινότητα, τις περιπέτειες και τις εντυπώσεις του με τρόπο μοναδικά διασκεδαστικό. Αν και τυπικό παράδειγμα κακομαθημένου μοναχοπαιδιού, που μονοπωλεί την αγάπη και την αδυναμία της οικογένειάς του,  κατορθώνει να κρατά τις ισορροπίες και να προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων, στέλνοντας - άθελά του -  σπουδαία μηνύματα.  Με αυθεντικό χιούμορ, ζωντάνια και μια αφοπλιστική αθωότητα, η συγγραφέας Ισμήνη Χ. Μπάρακλη καταγράφει τη ζωή του Λάμπη, μέσα από τα δικά του μάτια. 

Μια σύγχρονη εκδοχή του «Μικρού Νικόλα»

Γραμμένο για να διασκεδάσει μικρούς αλλά και μεγάλους που νιώθουν ακόμη παιδιά ή που θα ήθελαν να νιώσουν, το «Το ημερολόγιο ενός κακομαθημένου», έρχεται να απενοχοποιήσει τους απανταχού κακομαθημένους που μεγαλώνουν εισπράττοντας πολύ αγάπη… για να την επιστρέψουν πίσω απλόχερα. Μια σύγχρονη εκδοχή του «Μικρού Νικόλα», προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα με όλες τις προδιαγραφές να εξελιχθεί σε επιτυχημένη σειρά.

Για την έκδοση θα μιλήσουν ο ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής Χριστόφορος Ζαραλίκος και η εκπαιδευτικός Ανθή Κασταμονίτου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιάννης Καραλής.

naftemporiki.gr