Όπως έγινε γνωστό, η Google, έχει αγοράσει ήδη επτά εταιρείες ρομποτικής μέσα στον τελευταίο μισό χρόνο, και βρίσκεται στο στάδιο των προσλήψεων για να αρχίσει τη δραστηριοποίησή της στο αντικείμενο.
Μετά την ανακοίνωση του Τζεφ Μπέζος της Amazon ότι η εταιρεία σχεδιάζει στο κοντινό μέλλον να αρχίσει τις παραδόσεις μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών (η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς πολλοί τον κατηγόρησαν ότι επιδόθηκε σε ένα «εύκολο» τρικ marketing), η Google στρέφεται και αυτή στην «επιστημονική φαντασία», με τη μορφή της ρομποτικής.
Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία, έχει αγοράσει ήδη επτά εταιρείες ρομποτικής μέσα στον τελευταίο μισό χρόνο, και βρίσκεται στο στάδιο των προσλήψεων για να αρχίσει τη δραστηριοποίησή της στο αντικείμενο.
Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Άντι Ρούμπιν, που μέχρι πρόσφατα (Μάρτιος του 2013) ήταν υπεύθυνος του Android (και σημειωτέον, είχε ξεκινήσει την καριέρα του στον τομέα της ρομποτικής). Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι είδους ρομπότ αναπτύσσει η εταιρεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, δεν πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο θα απευθύνεται στους καταναλωτές, αλλά μάλλον ο προσανατολισμός του θα είναι πιο «εσωτερικός», όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη ενός ρομπότ σε συνδυασμό με τα προγράμματα αυτοοδηγούμενων οχημάτων της εταιρείας, για παραδόσεις παραγγελιών σε σπίτια πελατών. Ωστόσο, όπως ανέφερε η Google σχετικά με το δημοσίευμα, η εν λόγω περιγραφή αποτελεί υπόθεση του συντάκτη του άρθρου και των ατόμων από τα οποία πήρε συνέντευξη.
Άλλες υποθέσεις κάνουν λόγο για ρομπότ τα οποία θα χρησιμοποιούνται σε μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, από συναρμολόγηση ηλεκτρονικών συσκευών σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις μέχρι πακετάρισμα προϊόντων σε αποθήκες.
Όσον αφορά στον χαρακτήρα «επιστημονικής φαντασίας του όλου προγράμματος, κατά τον Ρούμπιν και το πρόγραμμα αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων φαινόταν έτσι όταν ξεκίνησε, ωστόσο μέχρι τώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.
Οι επτά εταιρείες τις οποίες αγόρασε η Google είναι οι εξής: Autofuss, Bot&Dolly, Holomni, Industrial Perception, Meka Robotics, Redwood Robotics, Schaft.
Όπως είπε στους Times ο Ρούμπιν, επιδίωξή του είναι να προβεί και σε άλλες αγορές εταιρειών οι οποίες, όπως και οι επτά προαναφερθείσες, είναι σε θέση να αναπτύξουν τεχνολογίες ευκίνητων, «επιδέξιων» ρομπότ.
Τα κεντρικά του τμήματος ρομποτικής της εταιρείας θα έχουν την έδρα τους αρχικά στο Πάλο Άλτο, με ένα γραφείο στην Ιαπωνία.