Πολιτική
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις, προβλέπει για σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), που στα δυτικά, τα βόρεια και προς το βράδυ, στα κεντρικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτρια και στα νότια, τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρα. Τη νύχτα και το πρωΐ θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον τέσσερις (-4) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανεμοι: Δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον ένα (-1) έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που προς το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-3) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που προς το βράδυ θα αυξηθούν στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά αργότερα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Σε όλη τη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στη νότια νησιωτική χώρα, είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά πολύ ισχυροί. Στην υπόλοιποι χώρα, θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από Βορρά προς Νότο.