Πολιτική
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2004 20:26

Παπανδρέου: Δεν έχει η ΝΔ το ηθικό έρεισμα να είναι κατήγορος

Μετά τη συνεδρίαση των Συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «δεν έχουμε μόνο το φιάσκο αυτής της απογραφής, αλλά αντί για την αλήθεια, έχουμε τη διαστρέβλωση. Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία μας παρουσιάζει την αλήθεια στα οικονομικά.

Εχουμε, πια, οχτώ μήνες καθημερινής διαχείρισης της οικονομίας από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή η διαχείριση χαρακτηρίζεται από έλλειψη συστηματικότητας, έλλειψη προγραμματισμού, είναι μια κακή διαχείριση πόρων. Με αποτέλεσμα, αυτούς τους οκτώ μήνες, να εκτοξεύεται το έλλειμμα, που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει από τη διαχείριση των πόρων, να εκτοξεύεται το έλλειμμα της χώρας μας πέραν κάθε πρόβλεψης για το 2004.

...Είχαμε σήμερα και μία σημαντική αποκάλυψη σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Αμυνας, και τον υπουργό. Επιβεβαιώνεται καθημερινά, ότι δεν έχει η Νέα Δημοκρατία, το ηθικό έρεισμα να είναι κατήγορος».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε: «Ο κ. Παπανδρέου μας είπε σήμερα, ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι οι Ελληνες πολίτες δεν πρέπει να ξέρουν την αλήθεια για την oικονομία, ότι θα μπορεί άνετα να εξαπατά την E.E., ότι η Βουλή θα πρέπει να κουκουλώνει υποθέσεις τις οποίες έχει στείλει η Δικαιοσύνη προς διερεύνηση και ότι το Σύνταγμα και οι θεσμοί θα πρέπει να υποκύπτουν στο δικό του μικροκομματικό συμφέρον.

Σήμερα όλοι οι Ελληνες κατάλαβαν ποιο είναι το νέο ήθος που επαγγελόταν ο κ. Παπανδρέου τόσο καιρό».